Akcja poszukiwawcza “DooKOŁA Fabloku”

Akcja poszukiwawcza “DooKOŁA Fabloku”

Weź udział w akcji poszukiwawczej związanej z historią pierwszej fabryki lokomotyw w Polsce “DooKOŁA FABLOKU”

Poszukujemy dokumentów (ulotek, plakatów, pamiątek, fotografii, prasy), informacji, nagrań, relacji i wspomnień związanych z zakładami pracy na ziemi chrzanowskiej ze szczególnym uwzględnieniem Fabloku. Zebrane materiały zostaną zeskanowane i zwrócone w nienaruszonym stanie właścicielom, a następnie trafią do Cyfrowego Archiwum Ziemi Chrzanowskiej.

Pod adresem: www.archiwum-ziemiachrzanowska.pl

Projekt trwa do lutego do lipca 2021r.

Partnerami w projekcie są: Stowarzyszenie Za Piecem, Stowarzyszenie Przyjaciół Księdza Michała Potaczało “Apostoł Dobroci”, Stowarzyszenie Chrzanowskich Cyklistów, Stowarzyszenie Cześć, Miejska Biblioteka Publiczna w Chrzanowie, UTW Chrzanów, Szkoła Podstawowa nr 6 im. Jana Pawła II w Chrzanowie, Lokalne Partnerstwa PAFW.

Projekt „DooKOŁA Fabloku” dofinansowano ze środków Programu „Lokalne Partnerstwa PAFW” Polsko-Amerykańska Fundacja Wolności realizowanego przez Akademia Rozwoju Filantropii w Polsce.