O NAS

Jesteśmy grupą przyjaciół, którzy spotkali się po latach i postanowili zrobić coś razem dla swojej małej ojczyzny. Nasze “Stowarzyszenie Cześć” zostało zarejestrowane w KRS w czerwcu 2018 roku jednak już na początku stycznia 2018 przystąpiliśmy do projektu MOWES w Małopolskim Ośrodku Wspierania Ekonomii Społecznej dla Małopolski Zachodniej i utworzyliśmy przedsiębiorstwo Społeczne “Ambasada Kreatywności“, które znajduje się przy ul. Świętokrzyskiej 4 w Chrzanowie.

Od tej pory działamy nieprzerwanie na rzecz rozwoju lokalnej społeczności i wprowadzania nowych inicjatyw w życie. W 2019 roku zorganizowaliśmy dla Was ponad 150 wydarzeń, koncertów, szkoleń i warsztatów z dziedzin takie jak:

warsztaty rękodzieła, wsparcia dla organizacji pozarządowych w postaci organizacji różnego typu szkoleń m.in. z promocji w social media, a także kreatywne pisanie tekstów Leosje, warsztaty tworzenia stron internetowych w WordPress, skuteczne strategie pozyskiwania nowych klientów, prelekcje podróżnicze, warsztaty dla nauczycieli z wykorzystania platformy eTwinning, warsztat organizacji czasu, myślenie kreatywne. Zorganizowaliśmy również Objazdowy Festiwal Filmów Dokumentalnych Watch Docs w Chrzanowie.

Wspieramy również lokalnych przedsiębiorców współorganizując dla nich wydarzenia pod hasłem “LinkedIn Lokal Chrzanów”, które odbywają się regularnie raz w miesiącu.

Więcej o naszych projektach przeczytacie w zakładce:Nasze projekty.

Zapraszamy Was do kontaktu i działania z nami. Jesteśmy otwarci na ludzi, którzy mają głowę pełną pomysłów.

NASZA MISJA

Naszą misją jest inspirowanie do współpracy – tworzenie otwartej przestrzeni do działań i spotkań dla mieszkańców powiatu chrzanowskiego poprzez stworzenie miejsca, gdzie spotykają się ludzie ich pomysły i idee. Chcemy aktywizować lokalną społeczność i włączać mieszkańców we współtworzenie i działanie na rzecz społeczeństwa obywatelskiego. Pragniemy umożliwić współpracę istniejącym organizacjom pozarządowym między sobą, a także z sektorem prywatnym i publicznym. Stwarzamy warunki do wspólnej wymiany wiedzy i doświadczeń między mieszkańcami a organizacjami społecznymi oraz zapewnić im możliwości rozwoju i powstawania nowych inicjatyw, co umożliwi zwiększenie udziału nas wszystkich w rozwoju lokalnej społeczności.