Weź udział w projekcie „DooKOŁA Fabloku”

Weź udział w projekcie „DooKOŁA Fabloku”

Zapraszamy mieszkańców do udziału w projekcie „DooKOŁA Fabloku”, który jest kontynuacją działań prowadzonych w 2019 roku pod nazwą „Pociąg do tradycji”.

Projekt realizuje Miejska Biblioteka Publiczna w Chrzanowie wspólnie ze UTW Chrzanów oraz Szkoła Podstawowa nr 6 im. Jana Pawła II w Chrzanowie.

Osią przedsięwzięcia jest historia związana z Pierwszą Fabryką Lokomotyw w Polsce „Fablok”. Zaplanowane w projekcie działania mają na celu czynne zaangażowanie mieszkańców, którym ta historia jest szczególnie bliska i którzy chcieliby się przyczynić do jej zachowania.

W trakcie trwania projektu od lutego do lipca 2021 zapraszamy wszystkich mieszkańców do udziału w:

👉warsztatach: audiowizualnych, promocji w social mediach, projektowania gier miejskich,

👉akcji zbierania materiałów związanych z historią miasta. Dołączajcie do wydarzenia tutaj: https://www.facebook.com/events/1359501037735779

👉konkursie na mural wraz z aranżacją miejsca spotkań,

👉Rowerowej Grze Miejskiej,

Szczegóły będą wkrótce pojawiać się na stronie internetowej Miejska Biblioteka Publiczna w Chrzanowie.

Partnerami w projekcie są również: Stowarzyszenie Za Piecem, Stowarzyszenie Przyjaciół Księdza Michała Potaczało “Apostoł Dobroci”, Stowarzyszenie Chrzanowskich Cyklistów, Stowarzyszenie Cześć.

Projekt „DooKOŁA Fabloku” dofinansowano ze środków Programu „Lokalne Partnerstwa PAFW” Polsko-Amerykańska Fundacja Wolności realizowanego przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce.