Szkolenia dla organizacji pozarządowych

Szkolenia dla organizacji pozarządowych

W imieniu Miejsce Aktywności Mieszkańców w Chrzanowie zapraszamy na cykl szkoleń dla chrzanowskich organizacji pozarządowych, który ma na celu wspomóc lokalne organizacje w rozwijaniu swoich działań.

Celem szkoleń jest wsparcie organizacji pozarządowych z Chrzanowa w rozwoju, profesjonalizacji oraz dywersyfikacji środków finansowych, poprzez realizację bezpłatnego cyklu szkoleń wraz z doradztwem. Rejestracja dostępna jest pod linkiem: https://prongo.clickmeeting.com/754959948/register

Harmonogram szkoleń

Termin Godzina Temat
2.XI.2020 r. 16.00 – 19.00 Fundraising (darowizny, sponsoring, crowdfunding) cz. I.
5.XI.2020 r. 16.00 – 19.00 Fundraising (środki publiczne, fundacje korporacyjne, firmy) cz. II.
9.XI.2020 r. 16.00 – 19.00 Narzędzia pracy zdalnej w prowadzeniu działalności NGO online,  budowanie zespołu organizacji i aktywizacja członków, planowanie rozwoju organizacji pozarządowej.
12.XI.2020 r. 16.00 – 18.00 Tworzenie stron internetowych, myślenie wizualne, kontakt z mediami.
16.XI.2020 r. 16.00 – 19.00 Komunikacja w zespole. Udzielanie informacji zwrotnej.
18.XI.2020 r. 16.00 – 19.00 Księgowość i zarządzanie finansami w organizacji pozarządowej cz. I.
19.XI.2020 r. 17.00 – 19.00 Księgowość i zarządzanie finansami w organizacji pozarządowej cz. II.
23.XI.2020 r. 16.00 – 19.00 Obsługa programu Witkac oraz cyfrowej platformy do obsługi Budżetu Obywatelskiego.
26.XI.2020 r. 16.00 – 19.00 Przygotowywanie wniosków i projektów cz. I.
30.XI.2020 r. 17.00 – 19.00 Przygotowywanie wniosków i projektów cz. II.
3.XII.2020 r. 16.00 – 19.00 Ochrona danych osobowych i RODO.
7.XII.2020 r. 17.00 – 19.00 Obsługa programu Witkac oraz cyfrowej platformy do obsługi Budżetu Obywatelskiego.
9.XII.2020 r. 16.00 – 19.00 Rozliczanie wniosków i projektów cz. I.
10.XII.2020 r. 16.00 – 19.00 Rozliczanie wniosków i projektów cz. II.
14.XII.2020 r. 17.00 – 19.00 Różnorodne źródła finansowania organizacji pozarządowych.

Szkolenia prowadzi na zlecenie Gminy Chrzanów Fundacja Pro NGO z Krakowa i są one realizowane w ramach projektu:  Miejsce Aktywnych Mieszkańców (innowacyjnej usługi społecznej) zadania z zakresu pobudzania aktywności obywatelskiej, wspierania i upowszechniania idei samorządowej oraz współpracy ponadnarodowej u.s.g. Oś Priorytetowa IV Innowacje społeczne i współpraca ponadnarodowa w ramach Działania 4.3 Współpraca międzynarodowa Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014 – 2020.