Wesprzyj nas i przekaż darowiznę
PRZEKAŻ DAROWIZNĘ

DLACZEGO WARTO NAS WSPIERAĆ?

Stowarzyszenie Cześć to organizacja pozarządowa, która działa na rzecz rozwoju lokalnej społeczności, wprowadzania nowych inicjatyw w życie, wspierania lokalnych przedsiębiorców oraz innych organizacji non-profit. Organizujemy wiele wydarzeń, koncertów, szkoleń i warsztatów z różnych dziedzin. Wasze wsparcie jest dla Nas bardzo ważne abyśmy mogli kontynuować Naszą misję i abyśmy dalej mogli dzielić się z Wami Naszą wiedzą, pomysłami i dobrą energią.

Środki z darowizn zamierzamy przeznaczyć na realizację bezpłatnych warsztatów dla dzieci, młodzieży i dorosłych, wsparcie osób zagrożonych wykluczeniem społecznym w realizacji nowych inicjatyw, a także zakup niezbędnego sprzętu nagłośnieniowego, który pomoże w rozwoju działań naszego stowarzyszenia.

JAK MOŻESZ NAS WESPRZEĆ?

Możesz to zrobić na kilka sposobów:

1. Możesz przekazać darowiznę w dowolnej kwocie na konto bankowe naszego stowarzyszenia o numerze:

32 1140 2004 0000 3402 7775 0070

Z dopiskiem: Darowizna na cele statutowe.

1. Możesz też przekazać darowiznę zupełnie za darmo za każdym razem, gdy kupujesz coś w internecie.  Sklep, w którym zrobisz zakupy, przekaże część ich wartości na nasze konto. To naprawdę proste. Jedyne, co trzeba zrobić to:
  • Wejść na https://fanimani.pl/stowarzyszenieczesc/ i kliknąć “Wspieram”
  • Wybrać sklep, w którym chcesz zrobić zakupy.
  • Zrobić zakupy tak jak zawsze, a z nich nasze stowarzyszenie otrzyma darowiznę wynoszącą około 2,5% wartości Twoich zakupów, którą będziemy mogli przeznaczyć na działania statutowe.

Możesz także zainstalować aplikację FaniMani.pl na swój smartfon oraz przypominajkę https://fanimani.pl/aplikacje/ (specjalną wtyczkę do przeglądarki), która przypomina o tym aby nas wspierać przy okazji zakupów w sklepie będącym partnerem FaniMani.pl. Dzięki temu nie trzeba pamiętać o tym, aby wejść na FaniMani!

Korzystanie z serwisu fanimani.pl jest całkowicie bezpłatne, zatem możesz śmiało  korzystać z niego podczas każdych zakupów w internecie i wspierać rozwój Stowarzyszenia Cześć.

3. Przekaż darowiznę za pomocą szybkich płatności fanipay.pl i tpay

Pamiętaj, że:

Osoby, które chcą wesprzeć Stowarzyszenie Cześć w działaniach mogą skorzystać z odliczenia podatkowego:

• jeśli jesteś osobą fizyczną (UoPDOF: Art. 26 Ust. 1 Pkt 9) – limit do 6% od dochodu,
  • jeśli jesteś osobą prawną (UoPDOP: Art. 18. Ust. 1 Pkt 1) – limit do 10% od dochodu.

Uwaga! Podstawą do rozliczenia jest bankowy dowód wpłaty darowizny na konto.
Takie rozliczenie wpisujesz w swoje coroczne zeznanie podatkowe PIT-36.

Więcej informacji o odliczeniu darowizn od podatku znajdziesz tutaj:

4. Zostań wolontariuszem w naszym stowarzyszeniu i pomagaj nam w codziennym rozwijaniu naszych działań.

Weź do zakładki kontakt i skontaktuj się z nami już teraz. Spotkamy się i porozmawiamy razem o tym co możemy zrobić dla lokalnej społeczności.