Wyniki otwartego konkursu ofert na prowadzenie centrum społecznościowego w Chrzanowie

Przedstawiamy wyniki otwartego konkursu ofert na prowadzenie Centrum Społecznościowego w oparciu o założenia modelu opracowanego w projekcie pod nazwą Miejsce Aktywnych Mieszkańców.

W którym oprócz ofery naszej organizacji zostały złożone również oferty przygotowane przez Fundację Instytut Białowieski oraz Stowarzyszenie Za Piecem i Stowarzyszenie Przyjaciół Księdza Michała Potaczało „Apostoł Dobroci”, które złożyły ofertę wspólną.

Miło nam poinformować, że działania Miejsca Aktywności Mieszkańców w Chrzanowie w 2021 roku będzie kontunuowania nasza organizacja.

W ramach działalności MAM w Chrzanowie zaplanowaliśmy szereg działań integrujących dla mieszkańców, rozwijających nowe inicjatywy, a także wspierających działania organizacji pozarządowych.

Na bieżąco będziemy zamieszczać wszystkie informacje o planowanych przez nasz działaniach, spotkaniach i inicjatywach. Zarówno w newsletterze, w aktualnościach na naszej stronie jak i na facebooku projektu pod adresem: http://www.facebook.com/mamchrzanow. Będziecie zawsze poinformowani, tam również regularnie będą pojawiać się podsumowania wszystkich działań.

Katalog wydarzeń i inicjatyw, które mogą odbywać się w ramach Miejsca Aktywności Mieszkańców nie jest zamknięty. Każdy mieszkaniec Chrzanowa może zaproponować swoje działanie lub inicjatywę. Dlatego, zapraszamy wszystkich mieszkańców do współpracy. Zarówno tych którzy nas znają, jak i tych, którzy jeszcze nie mieli okazji nas odwiedzić. Serdecznie zapraszamy również organizacje z Chrzanowa oraz okolic, które do tej pory nie działały w MAM, a chciałyby przyłączyć się do działań. Informacja o wynikach została opublikowana na stronie:

Dziękujemy również animatorom, wszystkim wolontariuszom oraz liderowi projektu Fundacji Biuro Inicjatyw Społecznych z Krakowa i Gminie Chrzanów za dotyczsową wspólną pracę nad tworzeniem, uruchomieniem i działaniem Centrum Społecznościowego w Chrzanowie

Zdanie jest realizowane w ramach projektu: Miejsce Aktywnych Mieszkańców (innowacyjnej usługi społecznej) zadania z zakresu pobudzania aktywności obywatelskiej, wspierania i upowszechniania idei samorządowej oraz współpracy ponadnarodowej u.s.g. Oś Priorytetowa IV Innowacje społeczne i współpraca ponadnarodowa w ramach Działania 4.3 Współpraca międzynarodowa Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014 – 2020.